När ska man betsla upp?

När jag hade problem med Fire, så var det många som sa till mig att jag borde betsla upp till ett pelham. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, men kom till slut fram till att jag inte ville betsla upp för det skulle bara dölja problemet och inte lösa det.

Jag läste igår dressyrponny's inlägg om pessoabett *länk* som sammanfattningsvis ifrågasätter anledningen till varför vissa sätter på sina hästar pessoabett. Jag håller med henne om allt hon skriver men har lite att tillägga så därför skriver jag detta inlägget!

Den synen som jag har på bett och på att betsla upp, är att det aldrig är lösningen. Ett bett ger en påhittad känsla av säkerhet och kontroll, säkerhet och kontroll som egentligen inte finns där. Hästen kan fortfarande dra iväg och kommer fortfarande vilja det, men kommer bara få mer ont om den gör det. Att sätta på ett starkare bett är dessutom som att säga att problemet sitter hos hästen, men felet sitter troligen hos ryttaren.

Jag tror att alla skulle kunna rida sin häst utan att använda sig av tygeltag, det är bara att träna mer på hur du använder sitsen och genom att använda andra sätt att ge kommandon. Att bli dragen i munnen är egentligen inte något som hästen från början vet att betyder stanna eller sakta av, det är något den blir lärd. Detta lär den sig genom att du drar och så upplever hästen obehag och försöker bli av med det, när den stannar så släpper du efter och då lär den sig det; stannar jag så blir jag av med obehaget i munnen. (Kanske är det där ditt problem sitter? Släpper du inte efter i tyglarna när hästen stannar? Då kan det vara så att hästen inte förstår vad det är som du vill.)

Jag tycker det bästa sättet inom ridnigen hade egentligen varit om man började med bettlöst, och då tränar på att hästen ska lyssna på dina hjälper och träna på hur du ska använda din kropp för att hästen ska lyssna. Sedan när det funkar felfritt så kan man betsla upp för att förfina hjälperna, för att få mer precision.  Så tycker jag att bett borde fungera; som ett sätt att få mer precision på dina hjälper.

Jag är definitivt inte emot folk som rider med bett, jag använder själv det ibland. Jag tycker dock att det vore bra om vi ändrade syn på bettets funktion, och om fler kom på att bett inte är nödvändigt.

Jag använder själv bett vid uteritt för att det ger mig en större känsla av kontroll, men ger bettet verkligen så mycket mer kontroll, bara för att det ger hästen större obehag än om du rider bettlöst?


IMORGON BLIR DET OLAGLIGT ATT HA SEX MED DJUR I SVERIGE

Fan vad lång tid det tog innan de bestämde sig för att förbjuda detta, men äntligen. Stort framsteg som jag inte förstår varför det skulle ta sån jäkla tid. Vi lever faktiskt på 2000-talet!!?

Aja, från och med 1:a april så är det förbjudet att ha sex med djur!


Thunderstorm

 

Färgat håret

Har äntligen färgat håret, och jag är jättenöjd. Älskar färgen, då den inte är jättevanlig men fortfarande inte jätteovanlig (inte som typ lila eller blå..). Har hört att röd är en ganska svår färg att underhålla, men jag ska klara det!


Uttag

Idag hade jag uttag så det var tidigt ut till stallet, då klockan ställdes fram så blev det ännu tidigare än vanligt! Vi var dock i stallet redan klockan 8 (uttaget ska ske klockan 9) så jag väntade till Fire hade ätit upp sitt morgonhö och sedan bestämde jag mig för att gå ut på en liten promenad. Vi var ute i ungefär 45 min och vi gick längre än vad vi har gjort tidigare, men det var så fint väder så det kändes knappt. Vi joggade lite i några backar och klättrade lite. Sedan gick vi tillbaka till stallet och då ställde jag ut henne i hagen och tog sedan ut resten av hästarna :)

 

Kort instagramklipp



Blev filmad lite smått av min lillebror när jag tränade i ridhuset :) Skickade fram henne för att kolla vad han höll på med!

origami

 

Vad händer här?




Paulinas webshop

 
Jag har länge vetat om att Paulina har en webshop, men jag har av någon konstig anledning inte tittat in på den. Idag så bestämde jag mig dock för att ta en snabb tit, och gud vad jag hittade avändbara saker! Jag ska definitivt ta och beställa hem dessa grejerna på bilden nedanför. (Klicka på bilden för att komma till hennes webshop)

 

Tungpiercing

Följde med Ebba när hon tog tungpiercing igår och herregud vad läskigt det var. Jag förstår inte hur folk kan ta hål i tungan, det gör ju så jävla ont bara man biter lite i den. Julia E var också med då hon hade tagit hål i tungan på samma ställe så hon visste typ var det låg, men det slutade med att jag fick använda mina orienteringsskills (tack högstadiet).



*ebba tänker igenom hela sitt liv och funderar över alla sina livsval*


Måste man rida?

Jag får jämt och ständigt denna frågan: "rider du aldrig?", och jag har faktiskt en motfråga till det, måste man verkligen rida?

Ridningen är inte vad jag fokuserar på just nu.
Jag vill börja komma igång med jobba löst, jag vill inte behöva något huvudlag på Fire när jag jobbar med henne. Så jag har funderat, vad är grunderna till att jag ska kunna jobba med Fire löst?

1. Hon måste vilja vara med mig, annars skulle hon bara springa iväg.
2. Vi måste respektera varandra, annars kan det bli farligt.
3. Vi måste lita på varandra, annars kommer det aldrig fungera.

De tre är vad jag har börjat med, och jag jobbar självklart med dem från marken. Jag känner att jag är klar med grunden av 1:an, hon vill verkligen vara med mig nu. T.ex så lämnar hon sin mat när jag kommer in i hagen för hon tycker att det är roligare att vara med mig (vilket är stort eftersom att Fire är lite av ett matvrak). Så fort jag hoppar ur bilen på parkeringen (vilket är en bit från hagen) så brukar jag ropa "Fire!!" och då kommer hon direkt springande till hagöppningen med spetsade öron. Hon följer efter mig när vi går löst i inhägnade områden, och hon följer mig när vi går med slappt grimskaft i oinhägnade områden (känner mig inte säker nog för att släppa henne lös oinhägnat).

Tvåan och trean är saker som kan vara lite mer oklara, men vi kör övningar för att träna dem i alla fall.
Hon brukar avsky att gå in i stallet när inga andra hästar är där, men vi har nu lyckats gå in där och sedan ut igen, men hon blev stressad (bara att fortsätta träna på det!). Hon brukar även bli rädd när stora traktorer kör förbi och hon stannar nu lugnt vid min sida när de kör, men hon vill inte gå framåt när de är i närheten (bara att fortsätta träna).

Mitt kortsiktiga mål just nu är att Fire ska låta mig rida på henne löst, att hon ska vilja att jag sitter upp. En gång per träningspass så brukar jag ställa fram en pall bredvid henne och sedan ställa mig upp på den. När jag då frågar om tillåtelse att sätta mig på hennes rygg, så säger hon nej genom att gå ungefär två steg ifrån mig. Och jag tar det som att hon helt enkelt inte är redo för att ha sin "ledare" på ryggen än, och det förstår jag. Hon brukar ju alltid följa efter mig vart jag än går när jag är i ridhuset, men om jag skulle sitta upp på ryggen så vet hon inte riktigt vara säker på vart hon skulle gå och jag tror det gör henne osäker. Jag skulle självklart kunna sätta på henne ett huvudlag och se till att hon står kvar när jag sitter upp, men jag respekterar hennes "nej".

Jag tycker det är jätteintressant att hon säger "nej" till mig genom att gå några steg ifrån mig. Tänk om jag skulle hållt fast henne och inte låtit henne gå iväg, då skulle jag ignorerat henne. Då skulle hon behöva ta till med ett starkare sätt att säga nej på, kanske börja bocka när jag rider eller springa iväg när jag hoppar upp. Kanske skulle hon börja vägra öppna munnen vid tränsning eller inte vilja bli fångad i hagen?

Jag är övertygad om att så många problem kan lösas om man bara lyssnar på sin häst, så jag respekterar att Fire nte är redo, och just nu försöker jag komma på varför och då helt enkelt jobba på det.


Långt inlägg, men vad är dina åsikter om detta? Är det viktigt att rida, även om hästen säger emot?
Vill du kunna rida löst på din häst?

Hur det borde se ut på Grand Prix i dressyr


Att kunna rida så här med Fire är mitt mål, och jag är helt säker på att det är möjligt.

Så här borde det se ut i de högsta klasserna i dressyr, detta är vad jag vill se mer av.

Falling

Falling
Skrev denna igår när jag hade svårt att sova.

Dagens planer

 

Ändra hårfärg

Jag funderar stenhårt på att ändra hårfärg, har haft denna hårfärgen alldeles för länge (två månader?..) och måste byta snart.  Har haft denna hårfärgen så pass länge bara för att jag hade planer på att låta min naturliga hårfärg växa ut, men ain't nobody got time for that. Har kollat igenom massvis med inspirationsbilder och massvis med bilder på mig själv i olika hårfärger (har ju haft en del) och har nog bestämt mig. 

Har funderat på blondt, rött, mörklila och svart. Jag bestämde mig till slut för vilken, och det var när jag såg denna bilden:



Bilden är från 2011, alltså tre år sedan, och jag hade suttit och redigerat bilderna i photoshop, egentligen var jag blond (hade riktiga photoshopskillz på den tiden!).

Så jag har alltså varit nyfiken på att skaffa rött hår nu i tre jävla år men har inte fått tummen ur röven för att fixa det än. Jag redan har varit blond, lilahårig och svarthårig så känns det som om jag måste testa rött nu, jag måste! (och om det blir riktigt dåligt så kan jag alltid bara ha i lite blått så blir det lila, och om det blir dåligt så kan jag bara färga det svart.)

Random info om mig

 

Throwback thursday

Alla bilderna är fotade av Olivia Dobos

Olivia Dobos är så himla grym på att fota, detta är bara några av de bilderna som hon har fotat på mig och Fire. Visst är hon duktig?

Idag ska jag iväg och ha utsläpp för första gången i det nya stallet! Igår så hade jag insläpp och det var lite krångligt för det är flera hästar som går tillsammans och jag har ingen aning om vems grimma som är vems, så jag fick låtsas vara lite modebloggare och sätta på grimman på den hästen som den matchade bäst på. Det var t.ex en häst som hade grönt täcke så den fick den gröna grimman, hästen med det röda täcket fick INTE den rosa grimman, osv.. Så vi får väl hoppas att hästägarna färgmatchar sina grimmor med täcket, annars är det synd för dem.

Vissa nätter mår jag bra

Jag är diagnoserad med depression, ångest och social fobi. De är några av anledningarna till att jag har svårt att sova på nätterna / inte kan sova alls. Jag minns att när jag var yngre, så brukade jag ligga i sängen och blunda, och när det tog extra lång tid för mig att somna så brukade jag bara tänka "Det är lugnt Klara, du kommer somna innan solen har gått upp, det gör du alltid.", jag har försökt övertala mig själv det så många gånger men det stämmer inte längre, och det gör mig riktigt ledsen. Har jag inte mina sömntabletter så kan jag nästan räkna med att jag inte kommer sova överhuvudtaget.

Jag har fortfarande inte fått mina sömntabletter så har jag inte sovit en bra natts sömn på lite mer än en vecka. Ska iväg och ha utsläpp imorgon och skulle behöva lite sömn innan en halvdag i stallet (ska stanna där tills lunch) men kan verkligen inte somna.

Vissa nätter mår jag trots allt helt okej, inatt är tyvärr inte en av de nätterna.
Jag är så jävla trött på allt, varför kan jag inte bara somna?

 

Nellie Berntsson


Någon här i bloggvärlden som jag ser att blir utsatt för extremt mycket oprovocerat hat är Nellie Berntsson. Jag vet inte hur många texter jag har sett på Ask.fm där de rent ut sagt har hånat henne, och sedan fått ett par tusen likes på det, ett par från några som jag känner. Det finns så extremt många olika åsikter om Nellie Berntsson och jag tänkte skriva min egen, för ja, det är ju min blogg.

Nellie Berntsson är grym. Ja, ni läste rätt. Hon driver kanske inte den sortens blogg som jag skulle vilja läsa, jag är inte särskilt intresserad av att läsa om kläder osv, men då och då skriver hon riktigt grymma åsiktsinlägg och dom gör det värt att gå in och kolla på hennes blogg då och då. För de åsiktsinläggen som hon skriver är helt sjukt bra för en så ung tjej som hon faktiskt är, och jag blir så glad när jag ser att hon har förstått så mycket när hon ändå är så ung som hon är.

Hon är en så grymt bra förebild för unga tjejer! Hon vet att hon kan nå ut till många unga tjejer genom sin blogg och hon använder det kändisskapet på helt rätt sätt. Hon kämpar mot näthat och mobbning, och hon är så jäkla stark.

Tyck vad du vill om Nellie Berntsson, men snälla, vad har du egentligen för anledning till att ogilla henne? För att hon är en grym tjej som har lyckats? För att hon kämpar mot näthat och mobbning? För att hon jämt pratar om hur alla ska älska sig själva?

Vad tycker du om Nellie Berntsson?

Opposites attract

 
"so when you say that you’re already deadknow that you’re not the only one, even the stars understand you”
Följ min blogg med Bloglovin

Sju sanningar och en lögn

Här ovanför är åtta påståenden, ett av dem är en lögn. Vilket påstående tror du att är en lögn? Gissa så berättar jag vilket som är falskt på nästa onsdag :) De som gissar rätt har en överasknig som väntar!
 

Kväll på Jensen's Bøfhus

Kom nyss hem från Jensen's Bøfhus där jag var med min lillebror och min mor. Maten var extremt god, men vägen dit och vägen tillbaka var extremt jobbig. Min mamma hade bestämt att vi skulle till Jensen's i regn och storm, detta nämnde hon inte för mig förrän vi var ute ur huset och jag trodde vi var på väg till bilen, men nähä. Så där gick jag i regnet och vinden i en jeansjacka och kjol med nylonstrumpbyxor, är stensäker på att jag kommer ha dragit på mig någon sjukdom till imorgon.

Övertalade i alla fall mamma att stanna inne på H&M innan vi drog ut i regnet igen, så där inne fick jag en ny foundation i den blekaste färgen de hade. Har köpt en ny foundation i princip varje månad sedan i december, för jag blir bara blekare och blekare varje dag som går verkar det. Med denna foundationen ska jag väl i alla fall inte behöva känna att jag ser ut som en fjortis med en foundation som är tre hudtoner mörkare än min egna.

En liten grej som min lillebror sa idag:
"Klara du ser ut som Alice i underlandet,
och mamma du ser ut som drottningen!
Jag... Jag ser ut som kålmasken!!!"


Jag är glupsk, så åt upp mer än hälften innan jag kom på att jag kanske borde fota...

Teen wolf 3x24 *spoiler alert*

Detta avsnittet var så jäkla painful, vet inte hur jag kunde klara mig igenom avsnittet utan att bara stänga av det och låtsas som om det inte existerar. MAN FÅR INTE BARA DÖDA EN TVILLING, har inte J.K. Rowling lärt er det? Jag allvarligt talat skrek ut "NO DON'T DO THIS TO ME" och min katt som låg bredvid mig sprang ut ur rummet. Sedan när jag såg att alla började må bra igen och att såren läkte så skrek jag "YES HAN KOMMER ÖVERLEVA" SÅ FUCKING GÖR HAN INTE DET?!?!?!?!??!?! JAG ÄR FÖRKROSSAD.
Grät mig igenom hela avsnittet och jag är fortfarande helt förstörd, vet inte om jag vill fortsätta se på Teen Wolf efter detta alltså, denna serien är alldeles för emotional för mig.

Okej men får väl nämna lite bra saker nu för att muntra upp alla:
  • Allison isn’t going to deal with Kate being alive.
  • Danny knows.
  • Derek dreams about Stiles soothing him.
  • Mama McCall still believes in Papa McCall.
  • Isaac is still alive (jag var helt övertygad om att han skulle dö, och älskar honom så...)
  • Stiles and Scott still have the ability to smile.




Bilden ovanför stämmer så jäkla bra, i slutet av 3b så var den jag oroade mig mest för, morbrorn Peter. Hahahahhahahahahahahaah... Livet var allt bra då.

Har du sett något avsnitt av Teen Wolf? Vad tyckte du isåfall? :) Och om inte, ser du på någon TV-serie?

she's beautiful but she's cold as ice

Ligger just nu i min säng och har precis kommit hem från stallet. Var först i skolan och diskuterade om sjukskrivningen, vi kom överens om att jag ska gå i skolan två dagar i veckan! Tror att det kommer funka bra, ska bara sitta med och låtsas bry mig för jag ska ändå inte få något betyg i ämnena.

Efter jag hade varit i skolan så körde mamma mig till stallet, köpte en redbull och en subway-macka att äta som brunch. Redbullen behövde jag, har nämligen inte fått en blund i natt... Min doktor har glömt att förnya mitt recept på sömntabletter så no sleep until that's done...

Aja, i stallet så tog jag ut Fire och joggade lite i paddocken, då var klockan ungefär 10.30. Det är väldigt tungt underlag så det var bra träning för benen, men är lite rädd för att det kanske sliter mycket på Fire's ben... Sedan gick vi in i ridhuset och där tränade vi lite löst, det gick superbra och Fire hade verkligen all sin koncentration på mig så det var superkul!

Efter ungefär 45 minuter i ridhuset så gick vi ut och tog en joggingrunda på ca 30 min. Kom tillbaka helt slut och då var klockan 12, så då fick hästarna lunch så jag lämnade Fire i hagen. Slängde in maten till henne och stod och myste med henne lite medan hon åt, och sedan när jag skulle gå tillbaks till stallet så följde hon med mig till utgången och stirrade surt på mig när jag inte tog med henne...

Om du som läser detta har en häst eller ponny så skulle jag gärna vilja veta vad du hittar på med din polle när du inte rider :)

Gammal gullig bild på Fire :)
 

Ponnyakuten avsnitt 9


Jag bestämde mig för att sätta mig och kolla
på Ponnyakuten, då jag inte har sett på någon avsnitt sedan avsnitt 4. När jag kom till avsnitt 9 så fick jag sätta mig och hålla händerna för ögonen, då jag blev så besviken på en viss gästtränare (borde inte nämna namn för då kan denna kända ryttare känna sig uthängd, men hans namn börjar på D och slutar på aniel Zetterman). Anledningen var för att han åkte av hästen Dante och ställde sig direkt och började piska runt hästen i en ring.

Okej först och främst, om någon (spelar ingen roll om det var självaste Rolf-Göran Bengtsson) ställde sig och piskade runt min häst i en ring, så hade jag ställt mig och skrikit på dem! Vad FAN hade D(...)aniel Zetterman tyckt om jag hade suttit upp på en av hans hästar och sedan trillat av och ställt mig och piskat runt hans häst?

Här är en quote från honom efter han hade åkt av "... när man inte har riktig utrustning och sånt och sitter i gympadojor och någon annans sadel och sånt och man inte känner hästen så väl så har man inte samma förutsättningar att sitta på ordentligt" Nej exakt, därför skulle du inte ha satt dig i den situationen.

Det var hans eget fel att han trillade av, då han till och med visste att det var en väldigt komplicerad häst så skulle han inte ens ha suttit upp. Det enda rätta egentligen i den situationen hade varit för honom att föreslå att hon kontaktade en unghästexpert eller liknande som skulle kunna hjälpa henne.

Är det verkligen denna synen på hästhantering som vi vill visa i media?

 

Fem saker ni kanske inte visste om mig

1. Jag drömmer alltid de konstigaste drömmarna. Jag kan ärligt talat inte minnas senaste gången som jag vaknade upp och inte kunde minnas MINST en riktigt konstig dröm.

2. Jag skriver på min egna novell. Jag håller på och skriver en egen novell och jag har just nu skrivit 5 kapitel, men jag har redan bestämt vad som ska hända i alla de andra kapitlena och jag vet hur boken ska sluta!

3. Jag prenumererade på Justin Bieber när han la upp videos på youtube. Kanske svårt att tro, men jag prenumererade på Justin Biebers youtubekanal när han bara la upp videos på honom när han sjöng. Han var så liten och gullig och han har faktiskt en otrolig röst...

4. Jag har sökt in till Nya Latin i Malmö på linjen Estetik och Media. Jag har valt att inte gå kvar på Polhemskolan då det är den värsta skolan jag har gått på. Jag tror ärligt talat att jag skulle kunna göra ett bättre jobb än vissa utav lärarna bara genom att skumma igenom läroboken innan lektionen. Istället har jag sökt till Nya Latin då det verkar vara en superbra skola och Malmö har satsat väldigt mycket på att göra den så bra som möjligt!

5. Jag är vegetarian. Jag har valt att börja avstå från att äta kött då jag inte mår bra av det. Jag äter dock fortfarande kyckling (och fisk, men det har vi aldrig hemma för min lillebror är allergisk).


 

you're not that good and I'm not that type

Idag har jag ridit lilla Fire med Ellena och Sylle! Vi gjorde väl inget speciellt, det var väldigt kravlöst och gjorde mest det som Fire tyckte var roligt. Ska se till att köpa en ny repgrimma då min förra försvann i flytten, kan vara bra att ha när man inte känner för att ha träns och hela tjolavippen på! Undrar om jag har min halsrem någonstans? Hmm.. Det är väl bara att kolla i påsar och lådor antar jag.

Borde verkligen börja ha mer koll på mina grejer...


Hittade denna för endast 49kr på hööks, kanske värt att pröva. Tycker att de vanligtvis bara har en massa repgrimmor med tjockt rep, och det gillar jag inte, men det stod faktiskt "tunt rep" på hööks hemsida... Synd bara att den inte finns i lila, saknar redan min gamla repgrimma :(

Fel i kodningen

Har märkt att när ett inlägg får för många kommentarer enligt min kodning så kan man inte kommentera inlägget längre... Väldigt konstigt, men jag jobbar på att försöka fixa det! Om det inte går att kommentera inlägget som ni vill kommentera, bara kommentera inlägget nedanför eller något och skriv att kommentaren egentligen var till inlägget ovanför!

Jobbar på att fixa det!

Edit: fixade det ;)

Capture


Beauty isn’t skin deepFörresten, k.s.b står för Klara Sofia Berglind om ni undrade, och mockedink.tumblr.com är min poesiblogg som jag också driver :)


Justin Bieber




Denna videon på Justin Bieber har snabbt blivit väldigt känd, många tycker att han är dryg och barnslig och de kallar honom alla möjliga saker. Om ni känner mig IRL så vet ni nog om vad jag tycker om Justin, men om ni inte gör det så kan vi väl bara helt enkelt säga att jag inte direkt är ett fan av honom. Om jag ska vara helt ärlig så tror jag faktiskt att jag skulle svarat lika drygt som han gjorde, utfrågaren ställde väldigt irrelevanta frågor och jag är lättirriterad när det gäller sådant...

Många människor "hatar" på Justin för detta, kallar honom saker osv. Jag förstår dem, Justin har gjort många dåliga saker som han faktiskt förtjänar att få skit för. Men vet ni vad jag stör mig på? Att folk kallar honom tjej, kvinna och pussy som om det vore något negativt, som om de vore skällsord.
Det kvinnliga könet är inget skällsord, sluta använda det som om det vore det!
Det tar självklart inte slut där, de kallar honom även för bög, homo och faggot, OCH JAG BLIR SÅ ARG. En sexualitet är inget skällsord!

Kvinnor och homosexuella är två förttryckta grupper, jag blir så trött på att se dem bli använda för att beskriva 'dåliga' saker. Det är ALDRIG okej att använda någons identitet som skällsord.

I should drink up so I can forget that I have lived my life


Just nu ligger jag trött och mätt i min säng. Jag var i stallet och lekte mest med Fire i hagen, har börjat ifrågasätta varför jag måsta rida henne egentligen. Både hon och jag tycker att det är roligare att leka med varandra! Har faktiskt inte ridit på ett tag utan har istället varit ute och joggat med Fire och lekt lekar och helt enkelt tränat på kommunikation från marken, riktigt underskattat! Det var även stallmöte idag, men jag var inte med på grund av min sociala fobi... Får rejäl ångest när jag måste prata med många människor som jag inte riktigt känner.

Har en fråga till er läsare, har ni något speciellt inlägg som ni vill se på bloggen? :)
 

thoughts

 
 
 

My thoughtsJag skriver väldigt mycket dikter på fritiden, och kommer lägga upp en här varje dag hade jag tänkt :)

Gör din egna ansiktsmask!

Som ni säkert är medvetna om så har jag inte perfekt hy, men jag har massor av knep som jag använder för att få den att bli bättre! Så jag tänkte dela med av ett knep som alla kan använda sig av, för det är så lätt att göra! Det är även perfekt för en tjejkväll, ansiktsmasker får man aldrig nog av!

Det enda du behöver är ett ägg!
Ägg är nämligen inte bara nyttigt att äta, det är även nyttigt för huden. Äggvita är rikt på protein och andra näringsämnen som kan hjälpa din hud att hållas frisk och ren! En ansiktsmask av ägg är bra för fet hy, stora porer och det ger även ett tillfälligt ansiktslyft! Har du däremot torr hy, så kan du använda äggulan som ansiktsmask istället! Äggulan kan du dessutom sedan använda för att naturligt återfukta huden efter ansiktsmasken.

Så här gör du:
Börja med att ta fram två skålar (jag använde två koppar och det går lika bra) och ett ägg. Knäck sedan ägget över ena skålen och se till att du bara får i äggvitan, försök alltså spara äggulan i skalet. Efter att du har fått ur all äggvita så kan du hälla över äggulan i den andra skålen. Ta sedan en gaffel och vispa äggvitan tills den är "bubblig", efter det så är det redo för att appliceras på ansiktet, jättenkelt!

Applicera äggvitan med fingertopparna och gör cirkulerande rörelser på huden, du behöver inte så mycket så gör inte ett för tjock lager för det tar tid att torka! Låt sedan masken sitta i ungefär 10 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Ta sedan äggulan med fingertopparna och massera in i huden, skölj sedan av direkt med ljummet vatten.
 
 
I och med att du knappast använt hela ägget så varför inte göra en omelett av resten? ;)

Galet lång paus

Okej det har varit en galen lång paus, men det var endast för att jag faktiskt inte hade några planer på att fortsätta blogga. Idag däremot så kom jag och tänka på att jag har så mycket som jag vill få ut och skriva om, men ingenstans att skriva det, så varför inte starta upp bloggen igen?

Jag förklarar därför härmed denna bloggen återuppstartad eller vad sjutton man ska säga!