Dagens ridpass



Red för Sofia idag och det gick väl helt okej! I början var Fire jättefin och gick nästintill felfritt men efter en skrittpaus på långa tyglar så kände hon att hon inte behövde jobba längre... Men efter lite övertalande så började hon jobba på fint igen! 

Sofia lärde mig övningen snögubben och den ska jag definitivt pröva igen! 

Sistaminutenplugg!


Här sitter vi och pluggar allt vi orkar innan språklektionen!

Flyinge hippologigymnasiet

Mitt schema! På torsdagar har vi flyingedag som ni ser :)

Fråga: kan vi skriva ett inlägg om hur det är att bo på flyinge, vilka regler det finns på internatet, hur ni tar er till/från skolan, om schemat är bra osv? :)

Att bo på Flyinge är nog mitt bästa val jag har gjort, jag bor nära min häst, får bra vanor, bra struktur och är med vänner hela tiden. Dessutom är det ett plus att jag slipper min mamma, vi går alltid varandra på nerverna när jag bor hemma! Dessutom är det oftast väldigt god middag i restaurangen och vi får efterätt två gånger i veckan :3

På internatet ska man vara hemma 22.00 på vardagar och 01.00 på helger, 
Ska du ta hit folk på helger så måste du få ok från husmor.
Det ska vara tyst i korridoren och i allmänna rum vid 22.00.
Städa upp efter dig själv, diska osv.
Rummen ska hållas i gott skick *host* Vendela *host*

På morgonen äter vi alla vår gemensamma frukost som vi får av skolan (där man får välja själv vad man vill ha) sedan åker alla gemensamt med 157:an som går utanför dörren till Södra Sandby. Efter det tar vi direkt 166 till Lund Idrottsplatsen. Ibland när det är problem med bussarna så kör husmor oss i hennes bil!

Vårt schema är väl helt okej, men som ni ser så är det sena tider, ca 8.00-16.00! Men det är så intensivt för vi har flyingedagen på torsdagar!

Schemat för årskurs 3 ser dock mycket bättre ut (längtar redan..) DE ÄR LEDIGA HELA FREDAGEN

Fråga gärna om ni vill ha mer info!

Mattelektion

Sitter och räknar matte, så här mycket har Vendela räknat denna lektionen..



Diskproblemet



Bilderna talar väl ganska mycket för sig själva?


Så kallade vänner

Det värsta som finns enligt mig är personer som kallar sig ens vänner men som varje dag går och trycker ner en litegrann. Det kan vara allt från att rent ut säga "fy fan vilken ful tröja" till ett "wow, du lyckades faktiskt stänga dörren idag". Detta är inte saker som ska komma från en vän; tro mig, jag påstår inte att jag har världens bästa klädsmak och jag vet mycket väl att även jag har brister och där med saker jag glömmer. 

Det värsta tycker ändå jag är när "vännen" mycket väl vet att du har problem med något, t.ex att du är ledsen och därför tröstäter och då säger något i stil med "Asså, att äta lite mindre existerar inte i din lilla värld eller? Du överreagerar riktigt mycket om du tröstäter på grund av det där".
Well lilla vän, för det första så tror jag att din värld är lika stor som min och för det andra så om jag har öppnat upp mig för dig och berättat saker som är väldigt känsliga för mig så har du ingen rätt att dömma mig. 

Om du själv upplever att du har en vän som skadar mer än den hjälper så berätta för hen eller säg upp kontakten. Det är inte hälsosamt att ha en sådan vänskap. Jag vet att det kan vara jobbigt, det kan ibland vara den enda vännen man har, men mår du inte bra så är det inte din vän. Det blir automatiskt en fiende för hen skadar den du är och det är inte okej. Kom ihåg att jag finns på kik ifall du behöver prata (clairy_), om du vill vara anonym så kommentera eller skriv på min tumblr foxmetal.tumblr.com
 

Hööks outfit - Lila, blå och guld

Det var riktigt svårt att göra en outfit och bara använda hööks produkter! Särskilt när jag valde att göra en outfit med en ovanlig färgkombination. Här på flyinge rider vi bara med pikéer så jag tror att jag kommer att införskaffa pikén på bilden nästa vecka!

Vårt rum på elevhemmet!

Jag och Madicken bor i ett dubbelrum i norra elevhemmet! Det är faktiskt väldigt mysigt här och vi trivs väldigt bra! Vi har skjutit ihop sängarna så det blir som en dubbelsäng och vi har en stor kalender på väggen gjord av en vanlig tavla där vi skriver upp viktiga grejer!

Vi ska strax skaffa ps3 och GTA5, ahh längtar! Så länge får vi roa oss med den orangea brandstegen, I dunno vad vi ska göra med den men något måste den väl vara användbar till? Förutom att överleva bränder då såklart.






Fölauktion


Detta fölet gick för 120000kr!!

Kollar på föl i stora ridhuset med Julia och Sofia. Auktionerna börjar på 25000kr och fortsätter sedan uppåt. När jag är vuxen och har pengar så vet jag vart jag ska göra av med dem! 
Fölen är ju så söta :3

till head

 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.